La prima vedere arată ca orice tricou basic, negru și plictisitor. Dar dacă ți-aș spune că acest tricou banal ți-ar putea salva viața?

Myant, lider în proiectarea, dezvoltarea și producția de textile inteligente, a anunțat dezvoltarea unei tehnologii de monitorizare a tensiunii arteriale fără fir sau manșetă în cadrul platformei SKIIN Textile Computing. Fondată în 2010, compania Myant din Toronto transformă produsele textile de zi cu zi în interfețe bidirecționale pentru interacțiunea om-calculator, cu un portofoliu extins de brevete, o echipă multidisciplinară de oameni de știință, ingineri, programatori, designeri de modă și tehnicieni de mașini de tricotat și peste 80.000 de metri pătrați de capacitate avansată de producție.

Platforma SKIIN Textile Computing de la Myant integrează tehnologia senzorilor și a dispozitivelor de acționare în țesăturile care ne înconjoară zilnic. “Aceasta include primul articol de îmbrăcăminte inteligent din lume care oferă monitorizare continuă a tensiunii arteriale, fără manșetă într-un obișnuit tricou polo, confortabil și lavabil la mașină,” explică reprezentanții companiei. SKIIN Smart Shirt este conceput pentru a elimina deranjul ce se produce în timpul deselor episoade de monitorizare a tensiunii arteriale regulate și a adăuga automat parametrii de urmărire a datelor, pe care le trimite constant persoanei care se ocupă de monitorizarea pacientului.

În 2019, Myant intenționează să lanseze atât SKIIN Smart Underwear pentru detecția sănătății inimii (cu monitorizare ECG, HRV, a activității, somnului și temperaturii), cât și SKIIN Smart Shirt cu monitorizarea continuă a tensiunii arteriale.

Myant SKIIN Blood Pressure Shirt (CNW Group/Myant Inc.)

În plan sunt și alte funcții ale platformei SKIIN ce vor fi dezvoltate, acestea includ detectarea alunecării și căderii, detectarea nivelului de oboseală a șoferului, detectarea ovulației și o serie de markeri de detectare chimică. Rezultatul este îmbrăcămintea inteligentă care permite utilizatorilor să-și gestioneze proactiv sănătatea, să rămână conectați și să ducă o viață mai lungă și mai confortabilă.

“Viziunea lui Myant este de a construi o nouă platformă pentru interacțiunea om-calculator, care să îi ajute pe indivizi să gestioneze și să anticipeze sănătatea și sănătatea lor 24 de ore pe zi, de-a lungul tuturor etapelelor de viață “, a declarat Tony Chahine, CEO și fondator al Myant. “Adăugarea monitorizării tensiunii arteriale fără manșetă la platforma noastră SKIIN Textile Computing reprezintă un pas important în direcția consolidării monitorizării continue într-o îmbrăcăminte confortabilă”.

Pe siteul lor, www.myant.ca se mai pot vedea și alte produse cum ar fi genunchiera pentru recuperare, cu funcție de electrostimulare, ce reduce durerea și grăbește vindecarea, precum și centura de monitorizare constantă a ovulației și, după ce sarcina este instalată, a tensiunii mamei și fătului. De asemenea, SKIIN va mai include și o gamă de textile dotate cu senzori de presiune ce vor veni în ajutorul bolnavilor țintuiți la pat, transmițând starea lor de sănătate și evitând astfel complicațiile ce vin odată cu imobilizarea, cum ar fi escarele și complicațiile renale.

Toate aceste inovații ne vor face să ne simțim mai relaxați știind că această monitorizare se realizează în timp real, iar în caz de probleme, se poate interveni rapid. În situații de urgență fiecare secundă contează. Textilele inteligente sunt viitorul deoarece ele pot acoperi extrem de multe funcții de monitorizare, dar sunt moi, maleabile și subțiri, precum o a doua piele.

surse: myant.ca, innovationintextiles.com