Una dintre cele mai curajoase apariții de la fashion week-uri, Esther Quek este editorul șef al revistelor de lux Citizen K Arabia și Singapore Buro 24/7 Singapore ( una dintre revistele și platformele care lansează tendințe în zona Singapore) și contribuie frecvent la publicațiile Condé Nast Traveler. Născută în Singapore, această stilistă și jurnalistă veterană s-a aruncat în  zona de fashion publishing timp de un deceniu după un ultimatum dat de către părinți, care voiau ca ea să urmeze o carieră în zona finanțelor. Însă pasiunea ei era moda. Așa că, încă din timpul facultății, în Australia, lucrează 3 joburi pentru a se putea întreține, dar și pentru a nu pierde contactul cu moda. Primul ei job este ca sales assistant la un magazin și își deschide si un shop online pentru un venit în plus. Apoi, după absolvire, este pusă în fața unei alegeri care îi va defini cariera. Părinții o anunță că are o lună să-și găsească un job în industria modei sau va lucra în Singapore. Quek reuseste să se angajeze la o revistă și astfel i se deschide orizontul către publishing. Povestea asta de self-made woman mi se pare extrem de inpirațională pentru că sunt extrem de multe tinere care trec prin așa ceva și, din cauza presiunilor, până la urmă renunță la acel dream job pe care și-l doresc. E o poveste despre muncă și despre ambiție, despre faptul că, atunci când știi cine ești și ce îți dorești, totul este posibil.

 

Iar faptul că știe foarte bine cine este se vede și în stilul vestimentar. Esther este o obișnuită a circuitului internațional al săptămânilor modei, și, chiar ea recunoaște că este o prezență exotică, fiind printre puținii editori asiatici, ceea ce îi oferă din start mai multă vizibilitate. Iar asta a ajutat-o să fie etichetată drept unul dintre cele mai influente care lucrează azi în industria modei.

Șarmul și simțul modei sunt de necontestat în ceea ce o privește și prin munca sa a contribuit activ la modelarea esteticii din Orientul Mijlociu, fapt care a dus la înflorirea carierei sale. Esther Quek este respectată atât pentru munca sa creativă și a stilului abordat, dar și pentru felul în care ea înțelege luxul. După ce a făcut acel pas îndrăzneț de a se muta la Dubai pentru a conduce Citizen K Arabia, ea a reușit să aducă estetica sa în atenția maselor prin editorialele propuse.

 

Pasionată de sport și de partea culinară, contul de Instagram al editorului abundă în imagini și filmulețe din diferite colțuri ale lumii. Când nu este în rândul întâi la vreo prezentare de modă, Esther este un fan al călătoriilor către locuri cu plaje și resorturi însorite sau vânează piese vintage, precum rochii sau ceasuri. Un alt hobby este acela de a găsi un croitor care să-i creeze costumul perfect. Dincolo de stil, apreciem în mod deosebit naturalețea și sinceritatea cu care abordează moda. Quek nu este străină de încălcarea oricăror reguli pentru a obține lookul dorit. Stilul ei este cunoscut cel mai bine pentru mixurile îndrăznețe și decadente dintre variate costume croite impecabil, imprimeuri extravagante, accesorii mereu în trend și, probabil, cea mai tare colecție de paltoane pe care o poate avea cineva.

Quek este genul de personaj care se ține departe de tendințele momentului, așa cum sunt ele ilustrate pe conturile de social media ale influencerilor care s-au uniformizat purtând celebrul stil Kardashian-Jenner. Ea rămane fidelă stilului său personal, frizurii masculine și ușor punk și, de curând, unui blond care să-i dea o tentă mai feminină. Deoarece urăște negrul și declară cu fermitate că o indispune, o să o vedeți mereu îmbrăcată ori în culori puternice, ori in neutrals, dar pe piese cu croiala clasică. Costumele masculine îi dau senzația de empowerment. Probabil cel mai intrigant aspect al ținutelor sale este acela prin care reușește să combine piese foarte diferite în lookuri extrem de omogene. Un lucru e sigur însă: pe acest personaj n-o să-l vedeți niciodată purtând lucruri basic sau ținute luate direct de pe catwalk pe de-a întregul.

sursă foto: instagram, @estherquek, pinterest, fashionbomb.com