Deși tehnologia încălțămintei există de zeci de ani, până acum acest domeniu a fost rezervat sportivilor de elită și alergătorilor entuziaști, mai degrabă, decât celor care merg pe jos frecvent. Și în timp ce nu toată lumea este un alergător de maraton, mulți dintre noi ne monitorizăm pașii, mergând cât mai mult posibil în fiecare zi, încercând să ne menținem activi și în formă. Căci, se știe, sedentarismul nu face bine :). În ciuda acestui fapt, stilul câștigă adesea în fața confortului atunci când vine vorba de alegerea încălțămintei, opțiunile sănătoase și de susținere fiind trecute cu vederea.

Balerinii, cunoscuți și ca flats, sunt selecția de încălțăminte preferată de multe femei, datorită simplității și versatilității lor clasice. Cu toate acestea, ei pot provoca probleme odată ce purtătoarele încep să meargă, deoarece stilul lor delicat înseamnă că picioarele sunt foarte aproape de sol, cu puțin material despărțitor pentru a amortiza șocul mecanic. Vârful cu spațiu îngust înseamnă, de asemenea, că picioarele nu se pot adapta la un mod natural de mers pe jos, așa cum ar fi dacă purtătorul era desculț.

Din 2007,  cei de la FitFlop au fost ocupați de o nouă abordare a designului de încălțăminte tradițional. Prin combinarea stilului și a științei, aceștia și-au asumat misiunea de a transforma cele mai populare trenduri – cum ar fi balerinii – în pantofi care pot fi confortabili, fiind în același timp la modă. Cu o echipă de experți interni care studiază mișcarea corpului și  cu o întreagă știință în spate, abordarea unică a brandului în design îi face pe clienți să se întoarcă și să devină fideli acestei mărci.

În această lună, FitFlop lansează pantoful Allegro Ballerina. După doi ani acesta este rezultatul cercetării și dezvoltării, menite să elimine disconfortul cauzat de balerini, fără a-i afecta însă stilul clasic. Dr. Kim Lilley, biomecanistul intern al FitFlop, a realizat acest lucru prin golirea unei tălpi de cauciuc și umplerea acesteia cu material amortizant pentru a oferi protecție ascunsă față de solul de dedesubt. Patul piciorului, talpa interioară, a fost apoi sculptată pentru a imita forma anatomică și pentru a oferi un suport mai bun pentru boltele plantare. La final s-a adăugat un exterior din piele flexibilă, ce oferă un sprijin bun, permițând în același timp piciorului să se miște așa cum ar trebui.

Dr. Lilley explică: “Fără pantofi, picioarele se flexează, se rotesc și se adaptează la teren. Dar introduceți un pantof rău, iar piciorul se poate forța, astfel încât ar putea fi nevoit să mobilizeze alte părți ale corpului pentru a se ajuta. Noi proiectăm fiecare dintre pantofii noștri pentru a ne asigura că picioarele dumneavoastră sunt în contact cu talpa în orice moment, astfel încât acestea să se poată mișca în mod natural și să vă țină restul corpului aliniat”.

Noii balerini Allegro costă 75 de lire sterline/ 100 $ și sunt disponibili exclusiv la fitflop.com în patru culori clasice: negru, nud, argintiu și aur. Noi zicem că merită să investiți în sănătate, mai ales că balerinii sunt o piesă timeless din gaderoba oricărei femei. Ne-ar plăcea să vedem pe viitor și branduri românești care își pun astfel de probleme și le rezolvă apelând la soluții tehnice moderne. Preocuparea pentru sănătate este o tendință extrem de actuală and it s here to stay. Iar cine se va preocupa sa înglobeze aceste trăsături în produsele sale va avea numai de câștigat.

sursa: independent.co.uk, fitflop.com