Moda și psihologia,  o asociere pe cât de subtilă, pe atât de importantă. Felul în care ne îmbrăcăm sau ne decorăm casa spune foarte multe despre noi. Totul pornește la nivel de subconștient, chiar și când alegem rațional, deciziile ne sunt influențate involuntar de filtrul personalității. Dincolo de alegerile pe care le facem strict pentru noi înșine, e bine să știm cum suntem percepuți. Câteodată, micile detalii, cum ar fi o geantă sau un alt accesoriu pot transmite altă impresie despre noi decât ne dorim. Cu toții știm că e nevoie doar de trei minute pentru a face o primă impresie, una care poate dura ani și poate fi  foarte greu de schimbat ulterior.

Astăzi ne ocupăm de capitolul genți. Acest accesoriu fără de care noi, femeile, nu ne putem închipui viața, spune multe despre posesoarea lui. Și acest lucru este bazat pe trei indicatori. Forma, mărimea și felul în care este purtat.

Îți plac gențile de formă pătrată? Acest lucru arată despre tine că ești o persoană organizată, cu o gândire logică. Îți plac regulile și structura și muncești mult pentru a le menține. Însă, câteodată, ai dificultăți în a lua decizii spontane, fără a avea informații suplimentare. Din punct de vedere vestimentar, aparițiile tale sunt studiate, iar piesa ta cheie e cămașă albă clasică, în jurul căreia iți construiești toată garderoba. Fiind o persoană punctuală, îți place să planifici totul, inclusiv ce outfit vei purta următoarea zi sau la nunta de luna viitoare, astfel încât să nu ai surprize.

Geantă Yvy, www.yvy.ro

 

Geantă Bookletta, www.bookletta.com

Majoritatea genților din dulapul tău au formă de dreptunghi? Înseamnă că ești o fire curajoasă, pusă mai mereu pe explorat, fie că vorbim de noi proiecte la job sau de piese inedite prin magazine cochete și de chilipiruri. Dornică de nou, cauți metode prin care poți evolua constant. Îți place varietatea și un stil de viață ușor impredictibil. Atât în vestimentație cât și in decorarea casei ești adepta unui stil eclectic, nu-ți place să fii constrânsă de un stil anume.

Geantă Musette, www.musette.ro

Geantă Yvy, www.yvy.roO personalitate prietenoasă, empatică, generoasă și cu multă considerație față de cei din jur. Iată profilul unei persoane care preferă genți cu forme rotunde. Extrem de comunicative și sociabile, aceste persoane au un stil vestimentar relaxat, bazat pe piese clasice, iar accesoriile sunt mereu factorul care duc stilul într-o direcție sau alta. Se îmbracă astfel pentru că le place să se simtă în largul lor mereu, atunci când spun glume la o petrecere simandicoasă, dar și când își ascultă prietenii plângând pe umărul lor.

Geantă Lemnia, www.atelierlemnia.com

Geantă Yvy, www.yvy.ro


Ai genți în formă de triunghi, ananas, cupcake sau orice altă formă, iar modelele clasice pe care le deții au mereu ceva inedit în design? Atunci în mod sigur ești o persoană extrem de creativă. Îți place să combini texturi și forme din stiluri opuse, dacă se poate, în același outfit combini și cate patru stiluri deodată. Ești o tipologie foarte expresivă, cu o intuiție ce nu dă greș și mereu cauți soluții ingenioase la problemele pe care le ai de rezolvat. Cel mai probabil ai un job care implica și o latură artistică.

Geantă Lemnia, www.atelierlemnia.com

Geantă Laura Olaru, www.lauraolaru.ro

Geantă Wild Inga, www.wild-inga.com

 

Cât despre mărimea poșetelor, le putem grupa în două categorii. Cele care se cunosc foarte bine și sunt foarte organizate nu vor avea nevoie decât de o geanta mică sau medie în care să încapă strictul necesar, de genul telefon, chei, carduri, un ruj și aspirine.

Geantă Musette, www.musette.ro

Geantă mini Yvy, www.yvy.ro

 

Însă cu persoanele care poartă genți mari e altă poveste. Acestea vor să fie mereu pregătite pentru orice situație, sunt extrem de active, de aceea au nevoie de o geantă în care să-și “care” toată viața după ele. Atenție, însă, medicii ne avertizează că pe termen lung purtarea de genți mari și supraîncărcate poate duce la deformarea coloanei, la supra-tensionarea  umărului, postură asimetrică și chiar dureri de cap. Dacă aveți tendința de acumulare de obiecte, mai bine vă rezumați la o geantă medie, foarte bine compartimentată, în care să nu încapă decât 70% din ce ați fi băgat într-una mare.

Geantă shopper Mihaela Glăvan, www.mihaelaglavan.ro

Geantă Laura Olariu, www.lauraolaru.ro

Și felul în care ne purtăm gențile dezvăluie trăsături ale personalității noastre.

Cine duce geanta în mână sau de toartă, stil diplomat, este o persoană hotărâtă, sigură pe sine și odată ce și-a propus ceva nu mai dă înapoi nici moartă. La polul opus, cele care poartă geanta în bandulieră sunt spirite libere, relaxate și mereu gata de experiențe noi. Au nevoie de ambele mâini libere pentru activitățile interesante la care iau parte și fiind în continuă mișcare, se asigură că nu sunt încetinite de căderea genții de pe umăr. Totodată, sunt personalități sensibile, iar cureaua purtată oblic funcționează ca un scut protector în fața lumii.

Geanta Musette Audrey, www.musette.ro

Cele care poartă geanta pe îndoitura mâinii se încadrează în stilul ușor agresiv și egoist de abordare a vieții. Prin această postură ele transmit că sunt interesate in foarte mare măsură de propria persoană și mai puțin de părerile celor din jur. Iar când vine vorba de ambiții, acestea nu se dau în lături de la nimic ce le poate servi scopului, din care nu fac un secret. De multe ori preferă genți de firmă, cu logoul la vedere, lucru care transmite că se descurcă în viața și vor ca toți sa știe asta.

Iar femeile care poartă geanta pe umăr, cum facem majoritatea, sunt persoane necomplicate, degajate și care iau viața așa cum e ea. Este, de altfel, și cea mai des întâlnită postură.

Orice tip de geantă preferi, nu uita că aceasta trebuie să fie aleasă în așa fel încât să flateze silueta. Toate gențile date de exemplu sunt din colecțiile de toamnă-iarnă 2018/2019 ale unor branduri din România, așa că dacă ceva vă face cu ochiul, nu ezitați să vizitați site-urile designerilor și cumpărați-vă o geantă pe măsura personalității voastre ! 😉

surse foto: musette.ro, yvy.ro, bookletta.com, atelierlemnia.com, wild-inga.com, mihaelaglavan.ro, lauraolaru.ro