Politica de confidentialitate

Politica de confidenţialitate privind protecția datelor cu caracter personal

Începând cu data de 25 mai 2018, Regulamentul 2016/679/UE privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date (în continuare “Regulamentul”) va fi aplicat de toate statele Uniunii Europene. Prin intermediul acestui Regulament se dorește crearea unui cadru legislativ unitar și uniform pe teritoriul Uniunii Europene care să nu mai necesite măsuri naționale de implementare.

Este responsabil pentru operarea paginii web www.diffusionconcept.com și are calitatea de operator ILCA TEODORA-EUGENIA I.I. cu sediul în Cluj-Napoca, Strada Traian, nr 20, Jud Cluj, înregistrată la ORC sub nr F 12/789/2011, având CIF28441295, prin reprezentant legal Teodora-Eugenia Ilca.

Această pagină web se adresează exclusiv utilizatorilor cu vârsta peste 16 ani.

În vederea respectării obligațiilor care ne revin, derivând din Regulament, și având în vedere că protecția datelor dvs reprezintă o preocupare majoră și constantă pentru noi, am elaborat prezentul document, care stabilește categoriile de date cu caracter personal pe care le colectăm la vizita dvs pe pagina noastră web, scopul și temeiul prelucrării, durata prelucrării, unde păstrăm și cui transmitem aceste date, precum și drepturile pe care le aveți în calitatea dvs de persoana vizata, implementate special pentru a asigura protecția drepturilor și libertăților fundamentale ale dvs. și în special a dreptului acestora la protecția datelor cu caracter personal.

1. DEFINIȚII

”date cu caracter personal” orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale.

„prelucrare” înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea;

„operator” înseamnă persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care, singur sau împreună cu altele, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal; atunci când scopurile și mijloacele prelucrării sunt stabilite prin dreptul Uniunii sau dreptul intern, operatorul sau criteriile specifice pentru desemnarea acestuia pot fi prevăzute în dreptul Uniunii sau în dreptul intern;

”persoană împuternicită” înseamnă persoana fizică sau juridică, autoritatea publică, agenția sau alt organism care prelucrează datele cu caracter personal în numele operatorului;

Vă asigurăm că datele dvs. cu caracter personal sunt prelucrate în mod legal, echitabil și transparent, doar pentru îndeplinirea scopurilor explicite care v-au fost aduse la cunoștință.

ILCA TEODORA-EUGENIA I.I. în calitate de operator, prelucrează datele într-un mod care asigură securitatea adecvată a datelor cu caracter personal, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale, prin luarea de măsuri tehnice sau organizatorice corespunzătoare.

2. DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL PE CARE LE PRELUCRĂM. SCOPUL. TEMEIUL. DURATA PRELUCRĂRII

Colectăm de la dvs. doar acele date cu caracter personal care ne sunt necesare pentru a vă putea oferi posibilitatea de utilizare a paginii noastre web, pentru a putea onora comenzile dvs. și pentru a vă putea oferi acces la produsele noastre și pentru a vă putea ține la curent cu produsele, serviciile și ofertele noastre (marketing direct), în măsura în care acest lucru este permis de reglementările legale sau se realizează pe baza consimțământului dvs.

În general prelucrăm următoarele date cu caracter personal ale dvs.:

  • Nume și prenume
  • Adresa de contact și adresa de livrare
  • Număr de telefon
  • Adresă de e-mail
  • IP

Fiecare categorie de date va fi colectată în scopuri determinate, explicite și legitime și nu sunt prelucrate ulterior într-un mod incompatibil cu aceste scopuri și vor fi pe o perioadă care nu depășește perioada necesară îndeplinirii scopurilor în care sunt prelucrate.

Pentru a asigura principiul transparenței informațiilor la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal vă comunicăm în cele ce urmează modul în care prelucrăm datele tale, scopurile și temeiul juridic (baza legală) al activităților prin care prelucrăm datele tale.

CREAREA UNUI CONT

În momentul creării unui cont de utilizator pe site-ul nostru www.diffusionconcept.com, vă solicităm și colectăm numele, prenumele, adresa, nr. de telefon și adresa de email, IP.

Aceste date cu caracter personal ne sunt necesare în scop precontractual, pentru a vă putea permite să accesați produsele noastre și pentru a putea efectua o comandă, temeiul prelucrării fiind obligația contractuală. În măsura în care nu sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs. ILCA TEODORA-EUGENIA I.I. nu va putea onora și livra comenzile dvs.

Datele dvs. cu caracter personal vor fi păstrate pe întreaga existență a contului creat, până în momentul ștergerii contului, însă nu mai mult de o perioadă de 3 ani ani de la data ultimei autentificări în cont sau ultimei comenzi. Te vom notifica înainte de a închide contul tău de client și a șterge toate datele asociate acestui cont de client. În măsura în care ulterior creării contului ați plasat o comandă datele dvs. vor fi păstrate pe o perioadă de 3 ani de la data plasării ultimei comenzi acesta fiind termenul de prescripție.

Datele dvs. prelucrate la momentul creării contului nu fac obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri, vor fi divulgate niciunui terț și nu vor face obiectul unul transfer către o țară terță sau o organizație internațională

REALIZAREA UNEI COMENZI

În momentul completării și finalizării formularului de comandă vă solicităm și colectăm de la dvs. numele, prenumele, adresa de contact, adresa de livrare, nr. de telefon și adresa de email și IP

Aceste date cu caracter personal ne sunt necesare în scop contractual, pentru a-ți putea onora comenzile, a livra produsele la adresa indicată, a ne executa obligațiile de garanție asociate produselor, sau, după caz, a face un retur de produse. Temeiul prelucrării îl reprezintă obligația contractuală dintre părți astfel cum a fost ea stabilită prin Termeni și Condiții. În măsura în care nu sunteți de acord cu prelucrarea datelor dvs. ILCA TEODORA-EUGENIA I.I. nu va putea onora și livra comenzile dvs.

Totodată datele dvs. cu caracter personal ne sunt necesare pentru a completa și livra facturile fiscale aferente produselor livrate. Datele dvs. de plată online nu vor fi accesibile si nici nu vor fi stocate de către ILCA TEODORA-EUGENIA I.I., ci doar de furnizorul serviciului de plată electronică sau de o altă entitate autorizată să presteze servicii de stocare date de stocare date de identificare a cardului, despre a cărei identitate vei fi informat, anterior introducerii efective a detaliilor cardului pe care îl folosești pentru plata online. Singurele date privind plata efectuată pe care noi le vom stoca sunt cele legate de data inițierii și finalizării tranzacției precum și situația plății. În temeiul obligației legale datele dvs. cu caracter personal necesare întocmirii documentelor de plată vor fi furnizate partenerilor noștri contractuali care ne furnizează serviciile IT și vor fi folosite în vederea depunerii declarațiilor fiscale și contabile la autoritățile fiscale.

Datele dvs. cu caracter personal vor fi păstrate pe întreaga durată a raportului contractual precum și pe un termen de 3 ani de la data plasării ultimei comenzi acesta fiind termenul de prescripție. Pentru a ne putea executa la timp și conform obligațiile asumate, datele dvs. cu caracter personal for fi divulgate partenerilor noștri contractuali de încredere, selectați în mod atent:

  • furnizorul serviciului de stocare a datelor pe servere externe situat în România;
  • furnizorul serviciilor de contabilitate
  • furnizorul serviciilor de comunicări și transmiteri corespondență pe e-mail
  • furnizorul serviciilor de telefonie mobilă care ne ajută să ținem legătura cu tine, situat în România;
  • curieri cu care avem încheiat un raport contractual;
  • procesatorii serviciului de plăți online

Datele dvs. prelucrate la momentul creării contului nu fac obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri și nu vor face obiectul unul transfer către o țară terță sau o organizație internațională.

NEWSLETTER – MARKETING DIRECT

Abonarea și dezabonarea la newsletter-ul Diffusion Concept este gratuită și voluntară și se face exclusiv în baza consimțământului dvs. Newsletter-ul reprezintă un mijloc de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS) asupra Bunurilor, Serviciilor, Promoțiilor, etc. Vânzătorului într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea Vânzătorului cu referire la informațiile conținute de acesta.

Pentru a asigura serviciile de marketing colectăm de la dvs. adresa de e-mail, nr. de telefon, nume, prenume. Aceste date for fi folosite în mod exclusiv pentru a vă ține la curent cu privire la produsele, serviciile și ofertele noastre. Temeiul prelucrării datelor cu caracter personal îl reprezintă consimțământul tău, durata prelucrării fiind întreaga durată a existenței consimțământului.

Consimțământul poate fi retras oricând printr-un email trimis la adresa de mail office@diffusionconcept.com sau prin accesarea link-ului de dezabonare din cuprinsul e-mailului primit de la noi și va avea drept consecință încetarea prelucrării. Retragerea consimțământului nu va afecta legalitatea prelucrării efectuată înainte de retragerea acestuia.

Datele tale nu vor fi transferate către niciun alt operator sau împuternicit și nu vor fi transmise către nicio țară terță și sau organizație internațională

COOKIE-URI

Site-ul www.diffusionconcept.com foloseşte cookie-uri, acestea fiind date stocate pe hard disk-ul utilizatorului, conţinând informaţii despre acesta. 

Folosirea mecanismului de tip cookie reprezintă un avantaj în folosul vizitatorilor, acesta permiţând memorarea unor opţiuni de navigare în site precum limba în care se afişează site-ul, tip de filtre care se aplică la afişarea unor anumite pagini, memorarea numelui de utilizator şi a parolei pentru un acces rapid la conţinutul site-ului. Neacceptarea unui cookie nu înseamnă că utilizatorului îi va fi refuzat accesul de navigare în site sau de citire a conţinutului acestuia. Cu ajutorul cookie-urilor, proprietarii de site-uri pot monitoriza şi segmenta interesele utilizatorilor faţă de anumite zone sau aplicaţii ale site-ului, fapt care le permite ulterior îmbunătăţirea experinţei de navigare, introducerea unui conţinut relevant pentru utilizator etc. Unii dintre partenerii noştri de afaceri folosesc cookie-uri pe site-ul nostru (ex: cei care îşi fac publicitate). Cu toate acestea, nu avem acces şi nici nu putem controla aceste cookie-uri.

Aceste fișiere cookie ne permit să salvăm adresa dvs. de e-mail, astfel încât să fiți recunoscut și logat automat la vizita dvs. următoare

Bineînțeles că puteți accesa pagina noastră web și fără cookies.

În cazul în care nu doriți să recunoaștem computerul dvs., puteți să împiedicați stocarea de cookies pe hard discul dvs. prin dezactivarea stocărilor de cookies în setările browser-ului dvs. Puteți consulta modul detaliat de funcționare în instrucțiunile browser-ului dvs. Dacă nu acceptați cookies, aceasta poate conduce la limitări funcționale ale ofertelor noastre.

LINK-URI

Acest site conţine link-uri către alte site-uri. ILCA TEODORA-EUGENIA I.I. nu este responsabil de politica de confidenţialitate practicată de aceştia. Vă recomandăm consultarea în prealabil a termenilor legali şi a celorlalte informaţii referitoare la colectarea informaţiilor cu caracter personal. Normele expuse în acest text se aplică doar în cazul informaţiilor colectate pe acest site.

Atunci când accesați o pagină web care conține plugins, browser-ul dvs. stabilește o legătură directă cu serverele furnizorilor respectivi. Conținutul plugin-ului va fi transmis de furnizorul respectiv direct către browser-ul dvs. și va fi integrat de acesta în pagina web. Prin integrarea pluginului, furnizorul respectiv primește informația că browser-ul dvs. a accesat pagina noastră web. Aceasta se întâmplă indiferent dacă aveți un profil pe rețeaua socială respectivă sau dacă tocmai v-ați logat.

În cazul în care sunteți logat pe rețeaua socială respectivă, aceasta poate atribui vizita pe pagina noastră web profilului dvs. de pe rețeaua socială respectivă. Dacă interacționați cu plugins, de exemplu prin acționarea butonului ”Îmi place”’ de pe Facebook sau faceți un comentariu, informația corespunzătoare va fi transmisă direct către furnizorul respectiv și stocată acolo.

Informații privind scopul și volumul colectării datelor, prelucrarea și utilizarea ulterioară a datelor cu caracter personal prin furnizorul respectiv, cât și drepturile dvs. și posibilitățile de setare referitoare la acestea în vederea protecției vieții dvs. private găsiți în instrucțiunile referitoare la protecția datelor ale furnizorului respectiv.

3. SECURITATEA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

Securitatea datelor dvs. cu caracter personal sunt o prioritate pentru noi. Te asigurăm de faptul că orice prelucrare a datelor se face cu respectarea principiilor garantate de Regulament și prelucrate într-un mod are asigură securitatea adecvată a datelor cu caracter personal, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale și împotriva pierderii, a distrugerii sau a deteriorării accidentale, prin luarea de măsuri tehnice sau organizatorice corespunzătoare, prin punerea în aplicare a unor politici interne adecvate de protecție a datelor.

Acest site adoptă toate măsurile de securitate necesare protejării informaţiilor personale ale utilizatorilor nostri. În momentul completării datelor personale pe site-ul nostru, informaţiile vor fi protejate atât offline cât şi online. Toate informaţiile cu caracter personal vor fi prelucrate prin intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lacăt, poziţionat în partea de jos a ferestrei de browser Microsoft Internet Explorer.

4. DREPTURILE DVS. ÎN CALITATE DE PERSOANĂ VIZATĂ

Regulamentul 679/2016 asigură protecția drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanelor fizice și în special a dreptului acestora la protecția datelor cu caracter personal.

În ceea ce privește datele dvs. cu caracter personal, aveți dreptul de a solicita exercitarea oricărui din următoarele drepturi în vederea garantării protecției datelor dvs. cu caracter personal:

  • dreptul de a avea acces la datele dvs: puteți solicita să vi se comunice categoriile de date cu caracter personal care sunt prelucrate, scopul în care are loc prelucrarea, destinatarii cărora le-au fost sau vor fi comunicate, perioada pentru care se preconizează că vor fi stocate sau, dacă acest lucru nu este posibil, criteriile utilizate pentru a stabili această perioadă; existența unui proces decizional automatizat incluzând crearea de profiluri;
  • dreptul de a solicita rectificarea datelor: în situația în care există erori cu privire la datele care vă sunt prelucrate, aveți posibilitatea de a 
  • solicita corectarea sau completarea lor. Subscrisa vom comunica rectificarea fiecărui destinatar la care au fost transmise datele, cu excepția cazului în care acest lucru se dovedește imposibil sau presupune eforturi disproporționate
  • dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor: aveți dreptul de a solicita restricționarea prelucrării datelor în următoarele situații: dacă ați contestat exactitatea datelor, pentru o perioadă care ne permite să verificam exactitatea datelor; dacă prelucrarea este ilegală, iar dvs. vă opuneți ștergerii datelor cu caracter personal, solicitând în schimb restricționarea utilizării lor; dacă subscrisa nu mai am nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar le solicitați pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță; dacă v-ați opus prelucrării pentru intervalul de timp în care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra drepturilor dvs.
  • dreptul de a solicita ștergerea datelor: puteți solicita ștergerea datelor prelucrate, dacă datele nu mai sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate , dacă vați retras consimțământul și nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrarea; dacă vă opuneți prelucrării și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea; datele cu caracter 
  • personal au fost prelucrate ilegal; datele cu caracter personal trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale; datele cu caracter personal au fost colectate în legătură cu oferirea de servicii ale societății informaționale.
  • dreptul de a solicita transferul datelor (la portabilitatea datelor): puteți solicita transferul datelor dvs. către un alt operator dacă prelucrarea are la baza consimțământul dvs. și prelucrarea este una automată
  • dreptul de a va opune prelucrării: aveți dreptul să vă opuneți în orice moment prelucrării datelor dvs. în scop de marketing direct, inclusiv creării de profiluri, în acest caz datele dvs. vor fi șterse
  • dreptul de a vă opune să faceți obiectul unor decizii automate bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv profilare.

Toate aceste drepturi pot sa fi exercitate printr-o simplă cerere adresată ILCA TEODORA-EUGENIA I.I. în calitate de operator, la sediul nostu sau la adresa de email office@diffusionconcept.com sau prin accesarea funcțiilor puse la dispoziție pe site-ul nostru (link export și ștergere).

În situația în care consideri ca ți-au fost încălcate drepturile, ai posibilitatea să te adresezi cu o plângere Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

5. DATE DE CONTACT

Prezenta Politică se completează cu celelalte politici specifice ale ILCA TEODORA-EUGENIA I.I. si Termenii și Condițiile pe care le poți accesa de pe site-ul nostru. Orice schimbare a termenilor prezentei politici va fi comunicată către utilizatori prin e-mail, astfel încât aceştia să fie permanent informaţi cu privire la informaţiile pe care le colectăm, cum le utilizăm şi în ce circumstanţe, dacă există, le facem publice. Utilizatorii vor putea să fie sau nu de acord cu utilizarea informaţiilor în alte scopuri. Vom utiliza informaţiile în concordanţă cu politica sub care au fost culese informaţiile.

Prezenta informare a dvs. este limitată la pagina noastră web și nu este valabilă pentru paginile web ale operatorilor terți, care pot fi accesate prin intermediul acestei pagini web. Nu avem nicio influență asupra prelucrării datelor de către acești operatori terț și nu ne asumăm nicio responsabilitate sau răspundere în legătură cu aceste pagini web.

ILCA TEODORA-EUGENIA I.I.

Persoană responsabilă ILCA TEODORA-EUGENIA

Mobil 0769 045 622

Close

Privacy Preference Center

Necessary

Politica de utilizare Cookie-uri
Acest site foloseste cookie-uri.

Ce este un cookie?

Un cookie este un fisier de mici dimensiuni, in general alcatuit din litere si cifre, care este descarcat in memoria unui calculator (sau altui echipament folosit pentru navigare online - telefon mobil, tableta, etc), atunci cand utilizatorul acceseaza un anumit site web.

Cookie-urile sunt create atunci cand browserul folosit de catre un utilizator afiseaza un anumit site web. Site-ul web transmite informatii catre browser, iar acesta creeaza un fisier text.

Care este rolul cookie-urilor si de ce sunt ele importante pentru internet?

Cookie-urile asigura o interactiune mai rapida si mai usoara intre utilizatori si site-urile web, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptate preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Spre exemplu, in momentul autentificarii unui utilizator pe un anumit site web, datele de autentificare sunt stocate intr-un cookie; ulterior, utilizatorul poate accesa respectivul site fara sa fie nevoie sa se autentifice din nou.

In alte cazuri, cookie-urile pot fi utilizate pentru stocarea de informatii referitoare la activitatile desfasurate de utilizator pe o anumita pagina web, astfel incat acesta sa isi poata relua usor respectivele activitati la o accesare ulterioara a site-ului.

In mod similar, cookie-urile pot stoca informatii referitoare la produsele comandate de catre utilizator pe un site de comert electronic, facand astfel posibil conceptul de „cos de cumparaturi”.

De asemenea, cookie-urile pot oferi site-urilor web posibilitatea de a monitoriza activitatile online ale utilizatorilor si de a stabili profiluri de utilizatori, care pot fi apoi folosite in scopuri de marketing. Spre exemplu, pe baza cookie-urilor pot fi identificate produsele si serviciile agreate de catre un utilizator, aceste informatii servind ulterior la transmiterea de mesaje publicitare adecvate catre respectivul utilizator.

In plus, cookie-urile fac posibila masurarea si optimizarea datelor de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc).

Ce fel de cookie-uri folosim?

Navigarea pe acest site poate plasa cookie-uri in urmatoarele scopuri:

analiza performantei site-ului

retinerea datelor de inregistrare

analiza profilului vizitatorilor

realizarea campaniilor de publicitate proprii

realizarea campaniilor de publicitate de catre terti



__asc – Alexa.com - durata: 1 zi - rol: Retine informatii despre utilizarea site-ului prin serviciul de analitycs Alexa.com



__auc – Alexa.com - durata: 1 an - rol: Retine informatii despre utilizarea site-ului prin serviciul de analitycs Alexa.com



__atssc – Facebook.com - durata: 2 ani - rol: Se foloseste pentru a stoca numarul de share-uri pana cand serverul de cache se updateaza



__atuvc – Facebook.com - durata: 2 ani - rol: Se foloseste pentru a stoca numarul de share-uri pana cand serverul de cache se updateaza



_ga - Google Analytics - durata: 2 ani - rol: Retine informatii anonime despre interactiunea utilizatorului cu site-ul (exemplu: timpul si data interactiunii cu diverse materiale de marketing sau pagini care au adus utilizatorul pe site)



_gid - Google Analytics - durata: 1 zi - rol: Retine informatii anonime despre interactiunea utilizatorului cu site-ul (exemplu: timpul si data interactiunii cu diverse materiale de marketing sau pagini care au adus utilizatorul pe site)



__tawkuuid – Tawk.to - durata: 10 ani- rol: Se foloseste pentru a determina desosebi utilizatorii tawk.to



_pty_uh – Pleisty.ro - durata: 4 ani - rol: Se foloseste pentru oferirea recomandarilor in interiorul site-ului



1P_JAR – Google.ro durata: 1 luna - rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc. si rata de conversie



ACCOUNT_CHOOSER - Google.com - durata: 20 luni - rol: Se foloseste in logarea cu un cont Google



AID - Google.com - durata: 1 an si 3 luni - rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.



APISID - Google.com - durata: 2 ani - rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.



c_user - Facebook.com - durata: 3 luni - rol: Se foloseste in afisarea de reclame mai relevante in functie de interesele proprii specificate pe Facebook.com



CONSENT – Google.com durata: - rol:



cookieconsent_status - durata: 1 an - rol: Pastreaza optiunea utilizatorului de pastrare a cookie-urilor



csm - Facebook.com - durata: 3 luni - rol: Se foloseste pentru a securiza conexiunea utilizatorului cu Facebook prin https



currency - durata: sesiunea curenta - rol: Pastreaza moneda utilizatorului activa



-d - Facebook.com - durata: 3 luni - rol: Se foloseste pentru realizarea si securizarea conexiunii utilizatorului cu Facebook.com



datr - Facebook.com - durata: 2 ani - rol: Se foloseste pentru realizarea si securizarea conexiunii utilizatorului cu Facebook.com



-dv – Google.ro durata: sesiunea curenta - rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.



fr - Plugin Facebook.com - durata: 3 luni - rol: Se foloseste pentru functionarea plugin-ului de Like&Share Facebook.com



presence - Plugin Facebook.com - durata: - rol: Un cookie Facebook care tine statusul de chat al unui user logat



GAPS - Google.com - durata: 2 ani - rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii

Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.



HSID - Google.com - durata: 2 ani - rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.



language - durata: sesiunea curenta - rol: Pastreaza limba utilizatorului activa



LSID - Google.com - durata: 2 ani - rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.



LSOSID - Google.com - durata: 2 ani - rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.

lu - Facebook.com - durata: 21 de luni - rol: Se foloseste pentru realizarea si securizarea conexiunii utilizatorului cu Facebook.com



NID - Google.com - durata: 6 luni - rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.



OTZ - Google.com - durata: 1 luna - rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.



pc_cookie - durata: 30 zile - rol: Retine informatii despre cosul utilizatorului



PHPSESSID - durata: sesiunea curenta - rol: Pastreaza sesiunea utilizatorului activa



PREF - Google.com - durata: 1 an si jumatate - rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.



s - Facebook.com - durata: 3 luni - rol: Se foloseste pentru realizarea si securizarea conexiunii utilizatorului cu Facebook.com



sb - Facebook.com - durata: 3 ani - rol: Se foloseste pentru imbunatatirea sugestiilor de prieteni



SAPISID - Google.com - durata: 2 ani - rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.



SID - Google.com - durata: 2 ani - rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.



SSID - Google.com - durata: 2 ani - rol: Retine informatii despre interactiunea utilizatorului cu servicii Google precum Google Maps, Google Calendar, Google+ etc.



Tawk_5758944f9da13175503b5011 – Tawk.to - durata: 10 ani - rol: Se foloseste pentru a determina durata conexiunii sesiunii tawk.to si pentru a determina o sesiune unica



tawk_d - durata: 45 zile - rol: Pastreaza utilizatorul logat daca a bifat optiunea



tawk_re - durata: 45 zile - rol: Pastreaza utilizatorul logat daca a bifat optiunea



TawkConnectionTime – Tawk.to - durata: sesiunea curenta - rol: Se foloseste pentru a determina durata conexiunii sesiunii tawk.to



TawkCookie – Tawk.to - durata: sesiunea curenta - rol: Cookie-ul principal tawk.to



xs - Facebook.com - durata: 3 luni - rol: Se foloseste pentru realizarea si securizarea conexiunii utilizatorului cu Facebook.com



wd - Facebook.com - durata: 7 zile - rol: Se foloseste pentru a imbunatati performanta



Cookie-urile din perspectiva securitatii informatice si protectiei vietii private

Desi cookie-urile sunt stocate in memoria calculatorului utilizatorului de Internet, ele nu pot accesa/citi alte informatii aflate in respectivul calculator. Cookie-urile nu sunt virusi. Ele sunt doar mici fisiere text; nu sunt compilate sub forma de cod si nu pot fi executate. Astfel, nu se pot auto-copia, nu se pot raspandi in alte retele pentru a genera actiuni si nu pot fi folosite pentru raspandirea de virusi.

Cookie-urile nu pot cauta informatii in calculatorul utilizatorului, insa ele stocheaza informatii de natura personala. Aceste informatii nu sunt generate de catre cookie-uri, ci de catre utilizator, in momentul in care acesta completeaza formulare online, se inregistreaza pe anumite site-uri web, utilizeaza sisteme de plati electronice, etc. Desi, de regula, informatiile sensibile sunt protejate pentru a nu putea fi accesate de persoane neautorizate, este insa posibil ca astfel de persoane sa intercepteze informatiile transmise intre browser si site-ul web. Chiar daca sunt destul de rare, astfel de situatii pot aparea atunci cand browserul se conecteaza la server utilizand o retea necriptata, cum ar fi un canal WiFi nesecurizat.

Cookie-urile pot fi utilizate de catre companiile de publicitate online pentru monitorizarea comportamentului si preferintelor online ale utilizatorului, in scopul identificarii si livrarii catre utilizator a celor mai relevante mesaje publicitare. Insa aceste preferinte nu sunt exprimate explicit sau constient de catre utilizator, ci sunt modelate in functie de istoricul navigarii online a utilizatorului, paginile vizualizate de catre acesta, mesajele publicitare accesate. Spre exemplu, atunci cand utilizatorul citeste o pagina web despre rechizite scolare si se muta ulterior pe o alta pagina, mesaje publicitare referitoare la rechizite scolare vor fi afisate in noua pagina, chiar daca aceasta nu are legatura cu rechizitele. Intrucat utilizatorul nu este informat despre faptul ca actiunile sale online sunt monitorizate, acest lucru genereaza ingrijorari referitoare la protectia vietii private.

Gestionarea, dezactivarea si stergerea cookie-urilor

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doresti sa te bucuri de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, poti lua masurile necesare de securitate astel incat sa navighezi cu incredere pe internet.

Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu vei mai primi/vedea publicitate online, ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele tale, evidentiate prin comportamentul de navigare.

Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.

Advertising

Analytics

Other